Maak kennis met Willy Oosterwijk, WG lijst 1 nummer 11.

Maak kennis met Willy Oosterwijk, WG lijst 1 nummer 11.

 
Ik ben Willy Oosterwijk, 64 jaar oud, 38 jaar getrouwd met Elfride, vader van 2 kinderen en opa van 2 kleinkinderen. Na meer dan 40 jaar bij de politie te hebben gewerkt ben ik sinds maart 2015 met vroegpensioen.
 
In de vrije tijd doe ik vrijwilligerswerk bij de voetbalvereniging Quick’20 onder andere als scheidsrechtercoördinator en clubscheidsrechter, begeleider bij de scootmobielclub de Roadrunners,  Veilig Verkeer Nederland en maak ik deel uit van de commissie Techniek, Logistiek en Veiligheid van Samenloop voor Hoop die op 22 en 23 juni 2018 in Oldenzaal wordt gehouden.
 
Sinds 2009 ben ik lid van de WG. Ik liep al langer met het idee rond om politiek actief te zijn, omdat je dan direct betrokken bent bij het wel en wee van de stad en je kunt meepraten en meebeslissen over zaken die van belang zijn voor de stad en haar inwoners. WG is een lokale partij die dicht bij de burgers staat, direct aanspreekbaar is en voor het Oldenzaals belang opkomt.
 
Met een korte onderbreking zit ik sinds 2010 in de gemeenteraad. Mocht ik opnieuw in de gemeenteraad worden gekozen dan wil ik mij blijven inzetten dat Oldenzaal die stad blijft waar inwoners trots op zijn en ook zullen blijven en waar men zich veilig en thuis voelt. Dit sluit ook aan bij mijn aandachtsgebieden openbare orde en veiligheid en verkeer en vervoer. Daarnaast is sport een aandachtsgebied waarmee ik mij nauw verbonden voel.