Petra Weideveld: "Het is een zootje door zwerfafval fietssnelweg F35."

Petra Weideveld: "Het is een zootje door zwerfafval fietssnelweg F35."

Geacht college, met deze, zeer uitgebreide, brief vragen wij uw aandacht voor de wijze waarop fietsende bezoekers van onze stad ons stedke van plezeer via de Enschedesestraat binnenkomen via de F35. Vorig jaar augustus is het eerste deel van deze fietssnelweg vanaf de kruising McDonalds tot aan de flat van de WBO aan de Lossersestraat opgeleverd. Een grote verbetering ten opzichte van het fietspad wat er eerder lag. De positie van fietsers is er op de delen waar fietsers en gemotoriseerde voertuigen van hetzelfde wegvlak gebruik maken (aan de Duivelsdijk en de Postweg), stukken beter op geworden. Op die wegvlakken zijn de gemotoriseerde voertuigen nu ‘te gast’. Daar waar het rijvlak er beter op geworden is, is het met de bermen en het zicht op de omgeving helaas een heel stuk minder florissant gesteld.
 
Graag “fietsen” wij samen met u in deze brief over de F35 vanaf het kruispunt van de McDonalds richting het kruispunt Enschedesestraat - Eektestraat. Stelt u zich hierbij in gedachten de zonnige ochtend van afgelopen zaterdag 7 november voor.
 
Onze tocht begint bij de verkeerslichten aan het kruispunt Enschedesestraat - Hanzepoort waar de huidige F35 start. Daar gaat het direct mis: de berm bij het verkeerslicht ligt vol met afval. Afval van de McDonalds, maar ook met blikjes, flesjes, lege pakjes sigaretten en snoeppapiertjes.
 
Als we op het kruispunt naar rechts kijken, zien we de carpoolstrook met parkeerplaatsen om forensen de kans te geven de auto te parkeren en met anderen samen in 1 auto verder te rijden.
 
De carpoolstrook is in deze tijd echter meer een plek geworden waar klanten van de McDonalds die met de auto zijn, meer dan voorheen de gekochte consumpties van de McDonalds opeten, omdat het pand van de McDonalds gesloten is in het kader van de hygiënemaatregelen. Er staan 3 prullenbakken; 2 van de McDonalds en 1 van de Provincie Overijssel. Vrijwel dagelijks puilen deze uit van het afval. Daarnaast wordt er dagelijks een hoeveelheid van zeker 2 vuilniszakken vol met troep naast de bakken gedumpt of gewoonweg op het asfalt en de parkeerplaatsen zelf. 
 
Verder lezen? Lees de volledige brief hier
Lees het artikel uit TC Tubantia hier

Woordvoerder: Petra Weideveld  Mail Petra