Nieuws

Winactie!! Wij verloten 1 VVV-bon van €25,-. Hoe kan ik meedoen? Vul het formulier 'Kijk op de wijk' in en like onze Facebook-pagina. Op vrijdag 5 juli 2019 verloten wij 1 VVV-bon en maken wij de winnaar bekend. Succes!

Klik hier om naar het formulier 'Kijk op de wijk De Thij' te gaan

Klik hier om naar onze Facebook-pagina te gaan

lees meer
Beste Oldenzaler, dit jaar viert de WG haar 50-jarig jubileum. En wie jarig is, trakteert. Daarom geven wij in september 5 prachtige “aangeklede” buurttafels weg. Maar daar zijn we er nog niet mee. We doen nog meer. Ook de wijk De Thij bestaat namelijk ongeveer 50 jaar. Daarom willen we graag weten wat er leeft in deze wijk. Voelen de bewoners zich, net als de WG, ook 50 jaar jóng?  
 
Onder het motto "Kijk op de wijk” trekt de WG van 17 juni tot en met 5 juli de wijk in en zal er contact gezocht worden met organisaties, instellingen, ouderraden...
lees meer
Beste mede Oldenzaler, onlangs heeft u kunnen lezen dat we dit jaar ons 50 jarig jubileum vieren. WG Oldenzaal dus 50 jaar jong. Ennnn … we hadden toen ook al gemeld dat we dit samen met u willen vieren. We voelen ons verbonden met Oldenzaal, dat zit in ons DNA en daarom willen wij de wijken een cadeau aanbieden waarin die verbinding tot uitdrukking komt.
 
Nou, wat dacht u van een prachtige buurttafel van maar liefst 3 meter lang!!!
Wij bieden er vijf aan, in elke wijk één! Vijf buurttafels waar je elkaar ziet, met elkaar praat, plezier hebt...
lees meer
 
Cultuur is voor de WG één van de verbinders in onze stad. We hebben een bruisend cultureel aanbod. Een aanbod dat kansen kan bieden voor mensen om mee te doen in onze samenleving. Dit vraagt uiteraard ook wat van onze inwoners, het is wederkerig. Hoe actiever zij zijn als het gaat om de cultuur, hoe meer verbindingen er tot stand kunnen komen. Gelukkig zijn er aardig wat mensen die actief bijdragen aan de ‘Oldenzaalse’ cultuur door mee te doen. Hoe positief!
 
Oldenzaal als vriendelijkste culturele gemeente
 
... lees meer
 
Geacht college, de afgelopen weken konden we met vaste regelmaat artikelen lezen over woningbouw in de ons omringende gemeenten. Vast item was daarbij huisvesting voor de jeugd van de betreffende gemeente. Een hele belangrijke doelgroep. 
 
Wonen en zorg is een vast terugkerend thema in vele gesprekken die wij voeren. Wonen en zorg heeft onze grote zorg. Oldenzaal moet een stad zijn en blijven waar ook ouderen zich thuis voelen, een stad waar we blij oud kunnen worden. Dat is een geweldige opgave en het is goed dat we daar met z’n...
lees meer
 
Beste mede Oldenzaler, onlangs heeft u kunnen lezen dat we dit jaar ons 50 jarig jubileum vieren. WG Oldenzaal dus 50 jaar jong. Ennnn … we hadden toen ook al gemeld dat we dit samen met u willen vieren. We voelen ons verbonden met Oldenzaal, dat zit in ons DNA en daarom willen wij de wijken een cadeau aanbieden waarin die verbinding tot uitdrukking komt. Nou, wat dacht u van een prachtige buurttafel van maar liefst 3 meter lang!!!
 
Wij bieden er vijf aan, in elke wijk één! Vijf buurttafels waar je elkaar ziet, met elkaar praat,...
lees meer
 
De WG Oldenzaal vraagt de aandacht van het college van de gemeente Oldenzaal voor de fietsers die evenementen in de binnenstad van Oldenzaal storen. Afgelopen zondag vond het Smartlappenfestival plaats. Helaas werden een aantal optredens èn het luisterend publiek soms bruut gestoord door passerende fietsers. De WG vindt dit onbegrijpelijk en stelt daarover het college een aantal vragen.
Op zaterdag 11 mei 2019 vond voor de 3e keer het Smartlappenfestival in de binnenstad van Oldenzaal plaats. De laatste jaren bleek dit een zeer succesvol evenement te...
lees meer

Beste mede Oldenzaler, 2019 is voor de WG een extra bijzonder jaar. Wij zijn namelijk verheugd dit jaar ons 50 jarige jubileum te mogen vieren, toch een unicum in het lokale politieke landschap. Als WG zijn wij al druk bezig om niet alleen 50 jaren terug te kijken maar ook 50 jaren vooruit te kijken; dus ons afvragen waar de WG voor staat (in naam en inhoud).

Eerder dit jaar hebben we de benoeming...

lees meer
In het jubileumjaar van de WG is tijdens de Algemene Ledenvergadering op donderdag 28 maart Sander Engbers unaniem gekozen als nieuwe bestuursvoorzitter. Daarmee volgt hij Tonnie Harmelink op. Tonnie was sinds 2018 bestuursvoorzitter van de WG. Hij heeft deze rol zeer kundig en met veel enthousiasme vervuld. Het bestuur, de fractie en de leden van de WG vinden zijn vertrek jammer maar bedanken hem en respecteren zijn besluit.
 
In de persoon van Sander Engbers heeft de WG een uitstekende opvolger gevonden. Een nieuwe bestuursvoorzitter die nauw betrokken...
lees meer
Heeft u afgelopen vrijdag ook de rubriek 'Wa'k zegg'n wol' in de TC Tubantia gezien; met daarin ons raadslid Henk Winkelhuis als positieve jongen in de hoofdrol? Kijk, daar worden wij dan weer blij...
lees meer

Pagina's