Nieuws

Geacht Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking (RONA), naar aanleiding van het artikel ´RONA wil Noordtak van de Betuwelijn door de Achterhoek nieuw leven inblazen´ in de TC Tubantia sturen wij u deze brief met vragen.
 
Al meer dan 25 jaar komt u op voor de belangen van omwonenden van het spoor langs de IJssellijn, Twentelijn en Twentekanaallijn. Een zéér goede zaak, zo’n bundeling van krachten. Vorige week lazen wij een artikel waardoor wij als WG enigszins het ‘spoor bijster’ zijn. U heeft als RONA een vergelijking gemaakt met bijbehorend rapport en...
lees meer

Als WG blijven we vasthouden onze ambities uit het coalitieprogramma. We blijven inzetten op preventie in het sociaal domein. We blijven investeren in de stad en zetten onze stad niet op slot. Wij zorgen ervoor dat onze stad een aantrekkelijke stad blijft om te wonen. Dit ondersteunen we door onze gezamenlijke moties (motie demografisch onderzoek, motie organisatie, motie verlaging OZB verhoging, motie grip op sociaal domein). We vragen aandacht voor huisvesting van jongeren, nemen de demografische ontwikkelingen mee in de vorming van ons toekomstperspectief en...

lees meer
De WG bestaat dit jaar 50 jaar. Dat geldt ook voor de wijk De Thij. Dat schept een band natuurlijk. Daarom willen wij graag weten wat er leeft in de wijk. Voelt ook De Thij zich net als de WG 50 jaar jong? 
Aanstaande zaterdag kunt u ons van 10 uur tot 14 uur vinden op het winkelcentrum De Thij. Graag willen wij weten waar u blij van wordt of wat u bindt in de wijk. Maar misschien heeft u ook wel prachtige ideeën om De Thij nog mooier te maken. 
 
Kom dus langs en ga met ons in gesprek. Wij hebben er zin in! Tot zaterdag!!!!!!!...
lees meer
Beste Oldenzaler, dit jaar viert de WG haar 50-jarig jubileum. En wie jarig is, trakteert. Daarom geven wij in september 5 prachtige “aangeklede” buurttafels weg. Maar daar zijn we er nog niet mee. We doen nog meer. Ook de wijk De Thij bestaat namelijk ongeveer 50 jaar. Daarom willen we graag weten wat er leeft in deze wijk. Voelen de bewoners zich, net als de WG, ook 50 jaar jóng?  
 
Onder het motto "Kijk op de wijk” trekt de WG van 17 juni tot en met 5 juli de wijk in en zal er contact gezocht worden met organisaties, instellingen, ouderraden...
lees meer
Beste mede Oldenzaler, onlangs heeft u kunnen lezen dat we dit jaar ons 50 jarig jubileum vieren. WG Oldenzaal dus 50 jaar jong. Ennnn … we hadden toen ook al gemeld dat we dit samen met u willen vieren. We voelen ons verbonden met Oldenzaal, dat zit in ons DNA en daarom willen wij de wijken een cadeau aanbieden waarin die verbinding tot uitdrukking komt.
 
Nou, wat dacht u van een prachtige buurttafel van maar liefst 3 meter lang!!!
Wij bieden er vijf aan, in elke wijk één! Vijf buurttafels waar je elkaar ziet, met elkaar praat, plezier hebt...
lees meer
 
Cultuur is voor de WG één van de verbinders in onze stad. We hebben een bruisend cultureel aanbod. Een aanbod dat kansen kan bieden voor mensen om mee te doen in onze samenleving. Dit vraagt uiteraard ook wat van onze inwoners, het is wederkerig. Hoe actiever zij zijn als het gaat om de cultuur, hoe meer verbindingen er tot stand kunnen komen. Gelukkig zijn er aardig wat mensen die actief bijdragen aan de ‘Oldenzaalse’ cultuur door mee te doen. Hoe positief!
 
Oldenzaal als vriendelijkste culturele gemeente
 
... lees meer
 
Geacht college, de afgelopen weken konden we met vaste regelmaat artikelen lezen over woningbouw in de ons omringende gemeenten. Vast item was daarbij huisvesting voor de jeugd van de betreffende gemeente. Een hele belangrijke doelgroep. 
 
Wonen en zorg is een vast terugkerend thema in vele gesprekken die wij voeren. Wonen en zorg heeft onze grote zorg. Oldenzaal moet een stad zijn en blijven waar ook ouderen zich thuis voelen, een stad waar we blij oud kunnen worden. Dat is een geweldige opgave en het is goed dat we daar met z’n...
lees meer
 
Beste mede Oldenzaler, onlangs heeft u kunnen lezen dat we dit jaar ons 50 jarig jubileum vieren. WG Oldenzaal dus 50 jaar jong. Ennnn … we hadden toen ook al gemeld dat we dit samen met u willen vieren. We voelen ons verbonden met Oldenzaal, dat zit in ons DNA en daarom willen wij de wijken een cadeau aanbieden waarin die verbinding tot uitdrukking komt. Nou, wat dacht u van een prachtige buurttafel van maar liefst 3 meter lang!!!
 
Wij bieden er vijf aan, in elke wijk één! Vijf buurttafels waar je elkaar ziet, met elkaar praat,...
lees meer
 
De WG Oldenzaal vraagt de aandacht van het college van de gemeente Oldenzaal voor de fietsers die evenementen in de binnenstad van Oldenzaal storen. Afgelopen zondag vond het Smartlappenfestival plaats. Helaas werden een aantal optredens èn het luisterend publiek soms bruut gestoord door passerende fietsers. De WG vindt dit onbegrijpelijk en stelt daarover het college een aantal vragen.
Op zaterdag 11 mei 2019 vond voor de 3e keer het Smartlappenfestival in de binnenstad van Oldenzaal plaats. De laatste jaren bleek dit een zeer succesvol evenement te...
lees meer

Beste mede Oldenzaler, 2019 is voor de WG een extra bijzonder jaar. Wij zijn namelijk verheugd dit jaar ons 50 jarige jubileum te mogen vieren, toch een unicum in het lokale politieke landschap. Als WG zijn wij al druk bezig om niet alleen 50 jaren terug te kijken maar ook 50 jaren vooruit te kijken; dus ons afvragen waar de WG voor staat (in naam en inhoud).

Eerder dit jaar hebben we de benoeming...

lees meer

Pagina's